top of page

PROGRAMMA'S

01

Faces of Europe

Melancholie, wroeging, en feest; accordeon puur sang. Het Van Amsterdam Duo neemt u mee naar de warmbloedige klanken uit Centraal Europa met Dvořák, zijn schoonzoon Suk en Bartók. Ook de jonge Poolse componist Majkusiak weet de ziel van de 21e eeuwse centrale Europeaan goed te duiden in zijn originele sonate voor viool en accordeon.

Josef Suk - Four pieces

Mikołaj Majkusiak - Sonata for Violin and Accordion

Béla Bartók - Rapsodie No.1

Ernest Bloch - Baal Shem

02

Quattro stagioni

Who needs an orchestra?! Het Van Amsterdam Duo verklankt de kolkende en poëtische wereld van Vivaldi’s vier jaargetijden. Al eerder proefde het duo van enkele jaargetijden, en dat smaakte naar meer. Nu de volledige vier jaargetijden, op accordeon en viool, met nieuwe klankkleuren die dit beroemde werk doet herleven. ‘’van de zwermen muggen, naar zwierende schaatsers en donderstormen.’’

Antonio Vivaldi - De vier jaargetijden

03

Let’s get Spanish

In dit programma gaat Het Van Amsterdam Duo gaat op de Spaanse tour. Met onder andere de beroemde Suite met chansons van De Falla, muziek van Sarasate en Piazzolla en een Spaanse rapsodie van de Belgische componist Eddy Flecijn. Een programma om zowel bij weg te dromen als te ontwaken: spannende Spaanse ritmes en dromerige melodieën wisselen elkaar af.

Manuel de Falla - Suite

populaire espagnole

Eddy Flecijn Rapsodia española al estilo flamenco

A. Piazzolla - Rio Sena

bottom of page